Lofotjolle

IMG_0124

Vi fikk en bestilling på en slepejolle til en Spjærøykrysser. Lofotjoller har gode egenskaper i forhold til størrelse. De har en god bredde i bunn og er godt utlagt i siden som gir bra stabilitet og mye bæreevne. De er godt egnet for barn til å leke og lære seg å ro.

Speilet limes av material med stående ringer, da slår den seg ikke og beveger seg minst. Jeg fant fram et fint krumt emne til stavn som holdt mål så jeg slapp å skøyte den.

Små båter er de vanskeligste å bygge, bordene må bøyes mye på kort avstand. Med de første jollene jeg bygde for vel 20 år siden eksperimenterte jeg med hugde halser og steaming. Jeg fant fram til en ok måte å steame halsene over en tilhugget mal.

IMG_0125

Typisk har Lofotjollene en stokk på utsiden felt sammen med kjølen istedenfor et kne på innsiden.

Det er to roposisjoner. Ror man alene bruker man den bakerste toften med tyngdepunkt ca midt i båten. Er man to, sitter en bakerst på seten og den andre ror på den fremste toften. Er det flere i båten eller mye last velges den roposisjonen som passer best i forhold til båtens sett.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s