Kopibygg av Ranværingsspisse

Vi fikk inn en gammel velbrukt Ranværings spissbåt til reparasjon. Eieren hadde som barn lært seg å ro i denne båten og det er knyttet mange minner til den. Båten var imidlertid svært medtatt med mange sprukne bord, knekte band og råte i kjølen. En reparasjon ville blitt veldig omfattende og jeg anbefalte heller et kopibygg av båten. Eieren gikk med på det, det er jo en utfordring følelsesmessig til å anerkjenne kopien som den opprinnelige!

IMGP0348 Det var interessant å se på forskjeller mellom Ranværings- og Saltdalsbåt som jeg vanligvis bygger. Halsen på Ranværingen er smalere, men botnbredden blir ivaretatt med bredere og mer legg i kjølbordet.

En skog med skorer! Et annet særpreg er at rembordene att ligger ekstremt mye mer en hos Saltdalsbåten. Det gir god bæring men med en attsatt båt kan den bli tungrodd.

IMGP0260

Felling av rong.

IMGP0263

Ferdig båt.

IMGP0310

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s