Original båt med mange hemmeligheter

mye tjæreDet er alltid spennende med gamle båter. Denne 2 ½ roms er hjemmehørende i Mørsvikfjorden i Steigen og antagelig bygd rundt 1910 av den lokale båtbyggeren Karl Streffensen som hold til i Reinvika. Båten var heilt nedsauset av svart tjære og det ble skrapet av vel en spann full. Merkelig nok viste det seg at bordene er i gran. Innerst i fjorden vokser det furu, og tidlig på 1900tallet fantes det ikke gran til båtbord lokalt.. ”Nord for Rana voks ikke grana”. Røyset og innveden er som forventet i furu Dette betyr at båtbyggeren antagelig har importert gran! En annen detalj er at båtbyggeren har drevet med gjenbruk av røtter. Fotstøene har trenagler i veden som ikke går gjennom bordene. All innved er klinket til huden uten trenagler. Fotstøene passer heller ikke nederst og man ser tydelig at de har sittet i en annen båt. Vi har restaurert båten uten å skifte dårlige bord, kjøl eller andre deler, men ved å reparere de.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s