Sommer i fjæra

2 Nordlandsbåter ferdig malt og smurt. Furu trekker godt med impregnering. Det går ca 15-20 strøk. Først rå linolje spedd med terpentin, og etter hvert tretjære istedenfor terpentin. Siste strøket med mer tjære en linolje, alt etter hvor mørk man ønsker nybåten. Det skal sollys til for at tjære tørker. Malingen er linoljemaling som er diffusjonsåpen. Da kan fukten slippe ut, for ellers er det fare for råte under tett maling. Linoljemalingen gir flott finish til Nordlandsbåten.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s