I Rotskogen

Sist høst herjet Ylva og la mye furuskog flat i Saltdal. Det er nærliggende å tenke at det er lett å få tak i røtter når det ligger så mye rotvelt lett tilgjengelig. Men disse vindfall-steder er det ofte sandgrunn hvor jeg aldri ville tatt røtter. Dessuten er det stor fare for at man bruker mye tid på å grave fram røttene for så å oppdage at de er skadet og har sprekker.

Den eneste fordelen er egentlig at skogeieren ønsker deg velkommen, treerne ligger der uansett og mange blir ikke tatt vare på.

IMGP0250

Her har vi fått et fint lotemne. Jeg bruker alltid 2 motorsager hvor den ene blir spart og ikke brukt på røttene i de heile tatt.  Den andre må files konstant, selv om man er nøye med å renske for jord.

lotemne

Kjekt å ha traktor med vinsj og lasteapparat!

IMGP0273

Dagens fangst!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s