Sjark Duen

DuenI vinter fikk vi inn en 19 fots Hemnes-sjark fra 70-tallet. Sjarken Duen er en flott representant av båtene brukt i øyene utenfor Helgeland. Det er et særpreg for Husvær at så små sjarker ble utstyrt med styrehuset att. Båten kom som åpen skrog til øya og her ble det installert motor, lagt dekk, bygd lugar og satt på styrehus. Dekket ble lagt i pløyde bord med maling i natene, gjerne utspedd med tran for å gjøre malingen mer mykt. Det hadde begrenset levetid, men var rask og billig. 1990 ble styrehuset og bakken plastbelagt. Nå 20 år senere er treverket under pilleråttent og må skiftes. Arbeidet omfattet ny bakkplank(skott), bjelkevei, bjelker, dekk, svinerygg, lugarkappe, rekkebord, baugband og lenningsovergang.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s